Invoeren locomotieven

Z21 App v2012

Zie de afbeeldingen:

 1. Via het menu-item ‘Railvoertuig instellingen’, worden de onderstaande schermen zichtbaar. Er is voor de modelbaan ‘Brauhofen’ nog geen materieel ingevoerd.
 2. Klik linksboven op het plus-teken en onderstaand keuzemenu komt tevoorschijn. U kunt kiezen uit ‘Trein’, ‘Locomotief’, ‘Wagon’, ‘Toebehoren’ of ‘Video-Locomotief’ (pas in de latere versies toegevoegd).
  Hier kiezen we uiteraard voor ‘Locomotief’.
 3. Het invoerscherm voor de nieuwe locomotief verschijnt en ‘Naam’, ‘Locadres’ en ‘Maximale snelheid’ kunnen worden ingevuld.
  Alleen als men de locomotief op ‘ACTIEF’ zet, zal deze getoond in het Hoofdscherm.
  Na de keuze gemaakt te hebben bij de ‘Decoder’, ‘Stappen Snelheid’ en ‘Weergeven’ van Km/h of Rijstappen, kan de afbeelding worden toegevoegd. Klik op de witte afbeelding van de voorbeeldlocomotief, de app vraagt ‘Kies uw afbeelding uit: Galerij of Camera’. Via ‘Galerij’ kan een afbeelding worden ge├»mporteerd, via Camera kan men het tablet of telefoon een foto van de locomotief worden gemaakt en ge├»mporteerd.
 4. Kies voor de ‘Galerij’ en kies de afbeelding.
 5. Eenmaal gekozen, wordt de afbeelding toegevoegd aan de locomotief. 
  Onder de afbeelding is er de mogelijkheid om meer geavanceerde instellingen (gegevens) in te voeren. Voor het rijden met de locomotief zijn deze echter niet van belang.

Lees verder op Digitale functies.