De Z21 Updater

z21-1401Fleischmann en Roco hebben een App beschikbaar gesteld, waar mee heel eenvoudig en automatisch de update van het Z21, z21 en SmartRail kan worden uitgevoerd.

De nieuwe applicatie kan worden gedownload uit Google Play of de App-Store en worden geïnstalleerd op de smartphone of tablet. Met het openen van de applicatie zoekt deze App meteen contact met de Z21. Een diagnose wordt uitgevoerd en indien nodig wordt de nieuwste firmware geïnstalleerd.

Deze update bevat onder meer:

  • Het aansluiten van oudere DCC-Centrales via de Sniffer BUS. Met deze Sniffer BUS kunt u met oudere DCC-Centrales via het Z21 de locomotieven aansturen. Het Z21 zal het formaat uit de DCC-centrale en de aangestuurde locomotief zo goed als mogelijk op elkaar afstemmen. Hiermee is het mogelijk met oudere DCC-centrales die slechts ’14 rijstappen’ beheersen, een locomotief met ‘128 rijstappen’ aan te sturen.
  • Z21 LocoNet Slave Mode voor gebruik van een LocoNet master (Twin-Center of Intellibox). In verband met talrijke wensen van gebruikers heeft het Z21 team een LocoNet Slave Mode geïmplementeerd. Hiermee kunt u het Z21 aansluiten via LocoNet aan een Twin-Center of Intellibox.
  • Het is nu mogelijk om de modelbaan tegelijkertijd aan te sturen met zowel dia App, het Twin-Center en eventuele aanwezige LocoNet besturingssystemen zoals de Profi-Boss of multiMAUS!
  • Bugfix voor Handregelaar UT4 van Digitrax, fix voor MM II met 28 rijstappen en fix voor wisselopdrachten bij gemengd bedrijf van DCC en MM.

Zie voor de laatste update voor de Z21, de website van Z21.

Resetten van de Z21 Digitale Centrale.
Mocht het digitale systeem niet meer goed werken, dan kunt u de Z21 Digitale Centrale terugzetten naar de fabrieksinstellingen:

  • Druk op de STOP-knop op het voorpaneel.
  • Houd deze knop 5 seconden ingedrukt.
  • Het LED-lampje paars begint te knipperen paars.

Nu is de Z21 Digitale Centrale teruggezet naar fabrieksinstellingen. Functioneert het digitale systeem dan nog steeds niet goed, raadpleeg dan uw dealer.