De programmeerrails

Gebruik van digitale locomotieven.
Het Z21 digitale systeem is geschikt voor de aansturing van alle locomotieven die met Roco-Lokdecoders, alsmede alle DCC-compatibele decoders. Het Z21 digitale systeem kan tot 9999 DCC-lokdecoders beheren.
Standaard worden alle locomotieven van Roco en Fleischmann geconfigureerd met het standaard decoderadres 3. Als men met meerdere locomotieven rijdt, dient men de overige locomotieven allemaal te voorzien van een eigen decoderadres. Met het Z21 digitale systeem is dit zeer eenvoudig.

De programmeerrails.
Zo lang als men slechts een locomotief bezit, is programmeren op de hoofdbaan geen probleem. Selecteer in de Z21 App de locomotief en geef de wijzigingen in.

Voor het uitlezen of wijzigen van decoderadressen of instellingen, wordt geadviseerd gebruik te maken van een apart programmeerspoor. U kunt hiervoor een gedeelte van uw modelbaan reserveren, dit gedeelte kan met behulp van kunststof-railschoenen worden geïsoleerd van de hoofdbaan. Sluit dit gedeelte aan de ‘Prog. Track’-aansluiting achter op de Z21 Digitale Centrale.
Pas de lengte van dit geïsoleerde spoor aan, aan de langste locomotief of treinstel.

Wanneer een locomotief geprogrammeerd moet worden, rijdt deze dan naar het geïsoleerde gedeelte. Zet de Z21 App in programmeermode. De Z21 Digitale Centrale schakelt het stuk rails automatisch om van rijden naar programmeermode. Nu kunnen de gegevens van de locdecoder worden gelezen in de Z21 App en eventueel worden aangepast.

Lees verder op Aansluitingen Z21.